Followers

Wednesday, October 27, 2010

Gambar-gambar lama

Ceramah Ugama anjuran Kelab Sukan Dan Sosial.
Tengok tu bos mummy yang pakai songkok dan berjanggut tu.

Penceramahnya Adik arwah Ustaz Asri
Best ceramah dia...suka dengar...

Saat baru tiba hotel Promenade kat KK.
Hotel ni memang dah jadi pot untuk orang-orang
opis mummy andai ada outstation kat Sabah.

Thursday, October 14, 2010

Jalan-jalan ICT

Gambar dah lama sebenarnya. Baru hari ni
mummy berkesempatan untuk upload gambar-gambar ni.
Buah hati mummy yang seramai 3 orang.
Adess tak nampak orangnya...
Pemandangan indah.
Cantik...kalau ada kamera DSLR tu
lagi best ambil gambar. Ni kamera
biasa je...
Eh...eh...mummy ke tu????

Tuesday, October 12, 2010

Apple...

Resepi Apple

Dah lama mummy cari resepi apple ni...akhirnya dapat juga kat blog
sesiapa yang rasa nak cuba...silakan..
simple je kan...tapi mesti sedap..


Ingredients

6 sweet, firm apples, such as Rome Beauties or Empires-peeled, cored, and cut into 8 to 10 wedges
1/3 cup lemon juice
4 tablespoons butter, melted
3/4 cup sugar
1/2 cup maple syrup
vanilla ice cream or whipped cream

Preparation

So easy to make~ turn on your broiler. Toss apples with the lemon juice, butter, and all but 2 tablespoons of the sugar. Arrange apples on a baking sheet in a single layer. Broil the apples about 8 inches from the heat for 8 to 10 minutes or until tender. Sprinkle with the remaining 2 tablespoons of sugar and broil until melted. Meanwhile, heat the maple syrup in a small saucepan over low heat. Serve the apples warm with vanilla ice cream, or whipped cream {I prefer ice cream} and drizzle with the warm maple syrup. Heavenly!

Thanks for sharing.

Monday, October 11, 2010

Detik2 terindah

Gambar dari Nabil potter.

Suka...suka...suka...cantik...cantik...canti...

Friday, October 8, 2010

Peraturan....

Jalan-jalan kat facebook tadi. So mummy terjumpa benda kat bawah ni. Minta izin ye tuan facebook untuk dikongsikan bersama-sama syahirul.com

Menarik juga pesanan ni...walaupun mungkin ada yang tak berapa kena tapi rasanya masih ada kebaikannya juga. So hayatilah satu persatu ye...


Kepada Bf anak aku,

Peraturan 1: Kalo ko sampai kat pagar umah aku pastu dok hon…hon, pastikan ko bawak barang yang nak dihantar..sebab ko takkan ambik ape2 atau sesapa.

Peraturan 2: Jangan ko pegang2 anak aku depan atau belakang aku. Ko boleh pandang dia, selagi mata ko tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalo ko takleh jaga tangan ko dari dok pegang2 anak aku..aku boleh tolong cabut dan jaga tangan ko kat umah..

Peraturan 3: Aku tau skang nih fesyen budak2 pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender ko. Aku ni open-minded, so aku takkan suruh ko pakai seluar tu elok2 cam manusia normal. Tapi, bagi memastikan yang seluar ko takkan terbukak atau dibukak semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar ko kat pinggang.

Peraturan 4: Aku rasa mesti ko tau pasal kempen seks ‘selamat’ yang omputih dok canang hari2 kat tv atau internet. Kalo tak pakai perlindungan cam kondom atau lain2, ko mungkin akan dapat penyakit yang mungkin membunuh ko satu hari nanti. Meh sini aku nak bagitau, kalo ngan anak aku ni, aku lah pelindung tuh..dan aku akan mendatangkan sakit kat tubuh badan ko dan kemungkinan besar akan bunuh ko jugak. Paham?

Peraturan 5: Biasalah kalo ko nak berkenalan lebih baik ngan aku ni sebagai calon bapak mertua ko..ko nak berbual pasal politik, pasal sukan atau lain2 topik semasa. Aku takmo dengar semua tuh. Satu jer topik yang aku minat nak dengar: bila ko nak antar anak aku balik ke umah ni semula? Dan jawapan yang aku nak dengar cuma: “Awal.”

Peraturan 6: Aku rasa ko ni hensem, popular kat kolej/pejabat ko, banyak peluang nak dating ngan aweks2 lain yang lagi kiut-miut..aku takde hal ngan kelebihan ko tu..selagi anak aku pon ok dengan kepopularan ko. Tapi, sekali ko dah couple ngan anak aku, ko jangan pandai2 cari pompuan lain sampai la anak aku dah bosan ngan ko atau dia break-off ngan ko. Kalo ko wat anak aku nangis, aku pulak akan wat ko nangis.

Peraturan 7: Sementara ko menunggu anak aku bersiap, jangan dok mengeluh kalo dia bersiap lama sangat. Kalo ko nak orang yang punctual, ko leh dating ngan mat askar. Kalo ko bosan menunggu kat luar tu, tolong le wat ape yang patut, cam basuh keta aku atau cat pagar umah aku ni.

Peraturan 8: Tempat2 berikut adalah dilarang sama sekali korang pergi dating; tempat yang ada katil, ada sofa, ada rumput atau apa2 tempat yang leh duduk2 atau baring2. tempat2 yang takde kehadiran orang tua, polis, tok imam. Tempat2 yang gelap. Tempat2 yang membolehkan korang berpegang tangan/menari atau bersukaria. Tempat2 yang panas sampai membuatkan anak aku terpaksa pakai tshirt takde lengan..pakai short skirt. Tempat yang sejuk sampai ko kena panaskan badan anak aku. Movie yang romantic, berunsurkan cium2 tu elakkan. Movie pasal seksa kubur atau hari kiamat dibolehkan.

Peraturan 9: Jangan sekali-kali menipu aku. Aku ni nampak jer perut buncit, kepala hampir botak, tapi aku akan tau semua pergerakan ko dari spy2 aku. Kalo aku tanya ko nak pegi mana, dengan sapa lagi yang join ngan korang, ko ada satu peluang jer nak jawab dengan benar, tiada yang tak benar melainkan benar belaka. Aku ada satu senapang patah, satu cangkul dan lima ekar tanah yang penuh hutan kat belakang umah aku ni. Selalunya aku dok menembak khinzir kat situ. Kalo aku tembak kepala ko kat belakang tu, takde sapa yang nak tanye. Jangan main2 ngan aku.

Peraturan 10: Ko patut takut ngan aku ni..kalo boleh biar sampai sangat2 takut. Aku ni dok teringat2 lagi peristiwa bukit kepong. Sampai skang kalo ada orang datang umah senyap2 pastu dok berbual kat laman aku nak tembak..aku ingatkan komunis. Nanti dah abih dating, sampai kat pintu pagar, bukak pintu kereta dan angkat dua2 tangan ko tinggi2. Cakap dengan jelas “saya datang antar anak pakcik”. Pastu terus blah. Tak payah masuk minum teh. Kilauan matahari yang ko nampak kat tingkap umah aku ni ialah teropong senapang sniper aku.

Sekian, Yg sengaja menakutkan, Bapak Kepada Gf ko.



Monday, October 4, 2010

CARA TINGGAL JEJAK YANG TIDAK BERHEMAH

Pernah tak korang mengalami perkara macam ni????
Sakit betul hati bila jadi macam ni.
Rasa tertipu pun ada. Kalau betul pun nak mengaut keuntungan
buatlah secara berhemah.


Inilah yang keluar bila di klik pada nama tu.
Wey...bagi la salam dulu lain kali...biar orang tak menyampah
dan menyumpah.

Apa perasaan korang bila jadi benda macam ni pada korang.
Dah banyak kali terkena macam ni....