Followers

Thursday, May 20, 2010

JOM TINGKAT TRAFIK DENGAN CARA MUDAH

Sewaktu ronda-ronda pagi di blog member-member terpandang pula entry ni di blog YUKA. Sebelum ni pun bukan tak pernah tengok cuma keinginan untuk mencuba tu belum ada. Tapi hari ini hati aku begitu terbuka pula untuk mencuba. Artikel tentang backlink ni memang dah banyak kali juga aku baca. Marilah kita sama-sama mencuba...mana tau..kata orang Untung sabut timbul...Untung batu tenggelam (betul ke perumpamaan ni?)

Senang jer cara nak buat benda ni. ..baca peraturan dan follow jer...
1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

1.
Ad-dai’
2.
kakngah
3.
zlh@n
4.
LYAfrina
5.
download mp3 percuma
6.
bℓog buðak χ-nakaℓ ♂
7.
Cara hidup baru abad 21
8.
Bila Aku Menulis Blog
9.
~ApekpunyaBlog~
10:
My Big Family & Friends
11.
ABCMILO
12.
uncle
13.
eLL
14.
yuka
15. zures

PERATURAN 1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.
Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1,
yang No.3 jadi No.2,
yang No.4 jadi No.3
dan seterusnya.
Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:
Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink=390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Tuesday, May 18, 2010

Contest Hangit By Arieza

BERITA MENARIK!!!!

SERTAI CONTEST HANGIT OLEH ARIEZA



Copy paste gambar di atas, letak kat sidebar blog korang & linkkan gambar tu ke entry ini. Biar sampai contest ni tamat.
  1. Buat satu entry bertajuk Contest Hangit By Arieza. (boleh hantar lebih dari satu penyertaan!)
  2. Upload gambar (lagi banyak lagi tinggi peluang untuk menang) yang menunjukkan someone/some people sedang terkejut beruk/dikenakan/dihangitkant. (macam time birthday party, kan ada orang bernasib malang yang kena simbah dengan kicap la, baling dengan tepung la, etc)
  3. Then taip caption yang kelakar untuk setiap gambar.
  4. Kalau korang cilok gambar dari internet pun aku tak kisah.
  5. If korang nak merapu tentang kejadian di sebalik gambar tu pun lagi meriah.
  6. Kat hujung entry korang, letak link referrer (jika ada) - i.e. dari mana korang dapat tau tentang contest aku ni.
  7. Bila entry tu dah siap & segala syarat sudah dipenuhi, tinggalkan komenkat entry ni & sertakan link ke entry korang tu.
  8. UPDATED!!!! - Tarikh tamat penyertaan adalah pada 11.59 malam, 31 May 2010.


(Hadiah yang dioffer : T-shirt, Keychains dan Fridge Magnet)

HADIAH-HADIAH YANG MENARIK DITAWARKAN.

SO...Inilah gambar-gambar yang dapat aku sertakan...





Gambar-gambar ni dulu ye...
esok sambung upload lagi...

KOMPUTER KU ROSAK


ADUYAI...SEDIH SANGAT-SANGAT SEBAB TAK DAPAT BLOGWALKING.
INI KERANA GARA-GARA KOMPUTER KU YANG
BUAT HAL. BUKAN HARD DISK ATAU MOTHER BOARD
YANG ROSAK TETAPI PUNAT TEKAN ON/OFF YANG TIDAK
BERFUNGSI. TERTANGGUH SUDAH BLOGWALKING.
KEPADA RAKAN-RAKAN YANG MASIH JUGA SUDI MENJENGUK
BLOG INI...TERIMAKASIH YE...


Friday, May 14, 2010

BERAKHIR SUDAH SEBUAH KISAH SI ADAMAYA

Hangat betul kisah Adamaya ni. Rata-rata blog yang aku kunjungi
menceritakan tentang berakhirnya cerita ini.
Memang tidak aku nafikan bahawa cerita ini punya daya
tarikan tersendiri. Kisah hidup masyarakat yang penuh dengan pengajaran.
Dengan kesudahannya yang sememangnya tidak sedikitpun
memunahkan perasaan penonton sememangnya memuaskan hati semua.
Tidak seperti kebanyakan cerita yang membiarkan
penonton bermain dengan teka teki semata-mata untuk mewujudkan
cerita seterusnya. Tidak dengan Adamaya...kerana kesudahannya berakhir dengan
~Happy Ending~

Untuk itu hayatilah bait-bait lagu dari cerita Adamaya tersebut...
memang penuh dengan makna yang tersirat.
Lepas ni rindulah pada Amani...
Betul kata orang - anak itu pengikat kasih sayang...

Tuesday, May 11, 2010

MENITI USIA


Begitu pantas masa berlalu dan tanpa ku sedari
anak-anak ku telah semakin membesar.




SNACK on Rice Crisps by Mister Potato



Macam sedap je snak ni.
Anak-anak memang suka sangat makan snack ni...cuma maknya
je yang tak berapa menggalakkan. tapi keluaran baru ni
tiada MSG dan rendah lemak.

Rice Crisps by Mister Potato comes in four (4) awesome flavours: Original, Hot & Spicy, Sour Cream & Onion and Flame Grilled BBQ! Besides being yummy, it is also 20% LESS FAT, has no added MSG, cholesterol and trans fat free and has no artificial colouring!

Friday, May 7, 2010

SETIAP KATA-KATA ITU ADALAH DOA

Ada sesiapa yang ingin mencuba experimen ini? dipersilakan ye...

Kata-Kata Negatif dan Kata-Kata Positif
13 Jamadil Awal 1431H.
Email : aisyah juki

(Setiap kata-kata itu adalah DOA)

Sebaiknya kita semua mulai mengendalikan kata-kata yang keluar dari mulut kita dengan kata-kata yang Positif dan Baik.

Setelah mendengarkan info tentang pengaruh Kata-kata Negatif terhadap Air yang ditulis dalam buku "The Hidden Messages in Water" karya Mas aru Emoto dan pada halaman 31 buku tersebut disebutkan tentang banyaknya orang yang melakukan percubaan, saya pun tertarik untuk melakukannya sbb:

1. Tempatkan Nasi sisa yang sudah didiamkan semalaman kedalam 2 botol dengan jumlah yang sama, kemudian ditutup rapat.

2. Setiap botol di labelkan yang berisi kata-kata.

3. Botol A : "Kamu Pintar, Cerdas, Cantik, Baik, Rajin, Sabar, Aku Sayang Padamu, Aku Senang Sekali Melihatmu, Aku Ingin Selalu di dekatmu, I LOVE YOU, Terima Kasih.

4. Botol B : "Kamu Bodoh, Jelek, Jahat, Malas, Pemarah, Aku Benci Melihatmu, Aku gila tidak mau dekat dekat kamu"

5. 2 Botol ini saya letakkan terpisah dan pada tempat yang sering dilihat, saya pesan pada isteri, anak, dan pembantu untuk membaca label pada botol tersebut setiap kali melihat botol-botol tersebut.

6. Dan inilah yang terjadi pada nasi tersebut setelah 1 minggu kemudian :




Nasi dalam botol yang di bacakan kata-kata Negatif ternyata cepat sekali berubah menjadi busuk dan berwarna hitam dengan bau yang tidak sedap.

Sedangkan Nasi dalam botol yang di bacakan kata-kata Positif masih berwarna putih kekuningan dan baunya harum seperti ragi.

Nah Silahkan teman-teman mencubanya sendiri. Kalau di buku di katakan ada yang mencuba dengan tiga botol dimana botol ketiga tidak di beri label apa2 alias diabaikan / tidak diperdulikan, dan ternyat beras dalam botol yang diabaikan membusuk jauh lebih cepat dibandingkan botol yang dipapar kata " Kamu Bodoh".

Bayangkan apa yang akan terjadi dengan anak-anak kita, pasangan hidup kita, rakan-rakan kerja kita, dan orang-orang disekeliling kita, bahkan binatang dan tumbuhan disekeliling kita pun akan merasakan efek yang ditimbulkan dari getaran-getaran yang berasal dari pikiran, dan ucapan yang kita lontarkan setiap saat kepada mereka.

Maka sebaiknya selalulah sadar dan bijaksana dalam memillih kata-kata yang akan keluar dari mulut kita, demikian juga kendalikanlah pikiran-pikiran yang timbul dalam batin kita.

Semoga tulisan ini bermanfaat untuk kita semua

Wednesday, May 5, 2010

SI CILIK ADAMAYA


MIA SARA NASUHA - comelkan nama tu. Itulah dia nama si cilik dalam drama bersiri
ADAMAYA. Aku memang tak pernah mis tengok cerita ni dari episod satu lagi. Minat dengan
jalan ceritanya yang bersahaja dan ada komedi sikit-sikit. Suka tengok pelakun-pelakunnya
yang sememangnya berjaya melakunkan watak masing-masing hinggakan aku sendiri tak
sabar-sabar untuk menyaksikan kisah ini seterusnya. Terpesona dengan wajah si cilik yang
comel sangat-sangat...si Amani atau nama sebenarnya MIA SARA NASUHA. Geram tengok kecomelannya.


Mulanya aku ingatkan si Amani ni anak Sein dan Nana...rupa-rupanya
salah sama sekali. Wajahnya mirip wajah sein kan..



Kecil-kecil cili padi.

Gambar -gambar - dipetik dari Izyan.com