Tuesday, March 29, 2011

JALAN-JALAN CARI MAKAN

Lokasi - Restoran Johnny Steambot (betulke eja ni??)


Sebelum ni mummy cuma makan steambot ni kat tempat
biasa-biasa je...warung gitu tapi kali nak merasa lak
makan kat restoran. Memang bestlah....walah...
Saksikan gambar-gambar yang diambil selepas selesai makan.
Sebelum tak sempat nak snap gambar sebab masing-masing dah kelaparan.

Dua orang askar mummy yang dah kesejukan...

Banyak yang tak mampu dihabiskan...

Walaubagaimanapun memang mantop lah...

Oder chicken wing jugak tapi mummy tak sempat merasa...
huwaaaa..

Monday, March 21, 2011

MEMBESAR BAGAI JOHAN

Ingat tak n3 mummy sebelum ni????
Ni haa mummy nak tempak gambar dua ekor ni
yang bukan main lincah lagi sekarang ni.
Cepat betul membesarnye....membesar bagai johan.
Entah kenapa bila dah bela kucing ni rasa sayang pulak nak
kasi kat orang. Pada awalnya memang mummy
ingat nak bela sementara je...bila dah sihat dah boleh
berdikari mummy nak bagi orang sebab mummy memang jenis
tak minat bela kucing. Susah nanti bila mummy nak balik kampung
mana boleh nak angkut naik kete.

Yang ni si tompok hitam

yang ni lak si tompok kuning.

Jangan tanya sapa adik ke sapa abang ke...sumpah mummy tak tau...hik...hik...hik...

Wednesday, March 9, 2011

BERANAK DALAM MESIN BASUH....

Ni mummy nak story sikit ni...dah lama rasanya mummy
tak bercerita pasal diri sendiri...so harap korang semua
tidak bosan dengan story mummy kali ini ye.

Kalau korang semua nak tau mummy ni paling tak suka bela kucing...
oooppsss jangan silap ye mummy bukan tak suka kucing...tapi mummy
tak suka bela kucing...apatah lagi kalau duduk kawasan perumahankan.
Nanti najis-najis kucing akan mengganggu jiran sekeliling.

Nak jadikan cerita satu hari anak mummy nak masukkan baju di dalam
mesin basuh...
Alammmaaaaaak....hai kucing telah beranak kat dalam tu.
Anak mummy ni memang careless la...dah jemur baju mesti lupa tutup mesin basuh.
Masa anak tu baru lahir mummy memang geli geleman nak pegang. Terpaksalah minta cik abang yang pindahkan dalam kotak. Malangnya si ibu merajuk dan membawa anaknya
ke tempat lain. Dalam hati ada juga rasa bersalah tapi takkanlah nak biarkan
saja dalam mesin basuh macamana pula nak basuh baju....dalam hati mummy
terpaksa redha.

Dua hari lepas mummy tengok kucing tu merempat bawa anak dia ke rumah jiran sebelah. Nak amik tak boleh pula sebab dalam pagar orang. Mummy mengharap sangat agar dia balik dan tup-tup sewaktu mummy balik kerja tengok-tengok dah ada dlm kotak yang mummy sediakan tu. Alhamdulillah....walaupun seekor binatang tapi tak sanggup rasanya mummy nak biarkan
dia hidup melarat macam tu. Biarlah anak-anaknya besar dan kuat dulu baru leh bagi kat orang lain.

Comelkan anak dia..


Yang sekor lagi mata dia bertaik...mungkin sebab dah lama duk kat luar...kesian...
boleh tak kalau mummy letak minyak gamat???

Ni mak dia...

Sekarang ni tugas anak mummy bagi makan dan bersihkan tempat kucing tu...
Mummy cuma jadi penyelia sahaja hehehe....

Tuesday, March 8, 2011

NAK CARI PELBAGAI HADIAH MENARIK? SILA KLIK BANNER YER....SAMBIL BERBELANJA PUN BOLEH DAPAT DUIT...

~this is a sticky post ~

Terlebih dahulu terimakasih buat iman
kerana telah membuka hati mummy untuk menyertai
Heartbeat ni...




Tutorialnya untuk jadi ahli heartbeat
1. mula2 klik banner heartbeat kat blog mummy ni yer...




2. Klik Icon Hearbeat seperti yang me bulatkan tu


3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue


5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas



6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan


7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)


8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue


9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat


10. Klik GET A CODE (seperti lampiran diatas)


11. Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
(seperti lampiran yang bertanda kotak merah sebelah atas)--setaip code adalah unik/tak sama utk setiap member heartbeat tau (mcm nuffnang punya code gaklah)

AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG


1. Pi Kat Design


2. Klik Add A Gadget


3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then save, ulangi cara yang sama untuk letak ketiga2 iklan berkenaan



4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...


done!!
Sekarang ni macam-macam cara boleh kita buat untuk
mendapatkan duit lebihkan. Nak tengok bukti yang Heartbeat ini boleh
mendatangkan income???
Sila lihat di bawah...

Ini bukti yang mama zharfan dah dapat
bersama dengan testimoni sekali....
So apa lagi jangan tak percaya....
SELAMAT MENCUBA KAWAN-KAWAN.

saper nak bagi duit free2 kan..so far me dh berjaya mengumpul RM 400.12 tu --me dh cash out 2 kali so far..me request cash out manual ie via email ajer, duit direct masuk dlm akaun maybank me, cepat and hassle free!! tp kalau nak request cek pun boleh jer..me lagi suka direct bank transfer)
now menunggu utk cash out 3rd time --sambil peram2 dulu tu...

uolls yg dh join HB, MESTI promo2 agar ur frens/readers/followers register bwh u..
bkn ala...free registration ajer pun..bkn kena bayar ke apa pun utk register, then tepek jer banner kat blog masing2..tak kuar duit satu sen pun, tp sebaliknya, akan mula dpt duit bila org click and income masyukkk bila org register lps click ur banner..