Followers

Wednesday, February 1, 2012

KETUPAT SOTONG OH KETUPAT SOTONG

INI ADALAH SIARAN TERTUNDA

Abaikan bahagian dapur yang berkecah ye..
Ceritanya...hari tu mummy teringin sangat-sangat untuk makan
ketupat sotong...memang mummy tak pernah membuatnya sebelum ni.
Tulah waktu arwah mak masih ada dulu semua harapkan mak
yang buat untuk kita...sekarang bila mak dah tak ada terasa sangat-sangat...
Isk...taknaklah sedih2 pagi ni....

So nak dijadikan cerita mummy pun mencubalah membuatnya..
resepi main agak-agak je...
nak google pun masa tu dah kesuntukan masa sangatkan..
So main taram jelah yang penting bahan asasnya ada...
Sudah semestinya sotong, beras pulut n santan.
Yang lain pandai-pandai begger sendiri...

So inilah hasilnya...santan ni mummy campur ngan gula merah + daun pandan + garam sikit
ni belum masuk sotong lagi...

Sotong yang telah dicuci dan sedia untuk belayar di dalam periuk panas itu...

First time buat xleh banyak2 nantikan takut ke laut pulak jadinya...

Malangnya gambar yang dah siap lupa nak snap..hahaha
dah excited sangat nak makan.
Tapi mummy rasa oklah...bagi orang yang baru nak belajar2 buat...
Shhhhh wat malu je kan tak pandai masak....

2 ulasan:

kakyon said...

akk tak pernah makan.rasanya manis ke zures?

zures said...

betul kak yon...rasanya manis...sedap makan macam tu je...bukan makan ngan nasi tau...jangan silap lak..hehehe